dijous, 10 de novembre del 2011

El llibre de les adreces





Hola!

Els nens i nenes de 3er hem escoltat la història secreta de una cartera que ha trobat un llibre increïble, amb les adreces de personatges que ens estimem molt, perquè hem crescut amb ells. No us podem dir més perquè es secret, però us podem dir que hem estat bocabadats mentre la cartera es deia com ha trobat aquest tresor. A més, tenim la sort de comptar amb les adreces dels personatges... I hem pensat que hi els podíem demanar les preguntes que hem volgut saber sempre:

Quants anys tens Peter Pan?
Que ha sigut de la campaneta Peter Pan?

Ja us explicarem en que termina aquesta història... Per ara, només podem dir que ho hem passat pipa..!    

Noies i nois: tants a tants





Hola!

Aquesta setmana hem estat molt enfeinats; ens han arribat unes maletes plenes de llibres meravellosos. El projecte es diu Noies i nois: tants a tants. Selecció de llibres per impulsar la lectura, la coeducació i el debat a Parvulari i Primària dut a terme per la Biblioteca de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

De tot aquest recull de llibres, la bruixa Laia ha escollit un parell per a cada curs. Llavors, hem fet un treball plàstic, hem parlat del que ens ha semblat o hem aprofitat per mirar aquests llibres tan macos. 

Estem molt contents per haver sentit aquestes històries que parlen de noies i nois valents, que segueixen els seus somnis, que lluiten per un món millor, que son sensibles amb la natura i amb els altres. Perquè, pensem que escoltant, llegint i mirant contes ens ajuda a estimar les paraules. Paraules que volen a les nostres orelles xiuxiuejant-nos musica que ens fa somniar. 

El viatge a la Xina de la bruixa Laia

Hola!                                            
Aquest any tenim tantes coses per dir-vos... Hem començat la biblioteca fa temps, però fins ara no us havíem pogut explicar res, doncs no us preocupeu, que avui us posarem al dia.
Primer de tot, com vosaltres sabeu, la bruixa Laia ha tornat de la Xina amb una aventura increïble; l’ havien segrestat uns homes que volien tenir-la tancada per explicar contes als nens i nenes en una muntanya molt llunyana, però ella volia tornar amb vosaltres. Afortunadament, un drac xinès l’ ha ajudat i ha pogut tornar!
Però no amb les mans buides, sinó plenes de llibres i revistes!
Llavors, el drac vermell de la Xina ha portat unes histories molt divertides de dracs bons, com ell. Així, hem conegut a Paf el drac màgic, a Júkiti-Túkiti-Tá, al drac de Banyoles i altres més.
Mentrestant, a cicle inicial hem conegut la historia del Chen i El pinzell màgic, al temps que fèiem cal•ligrafia xinesa, els nombres per ser exactes.
Finalment, els més grans hem mirat un àlbum il•lustrat meravellós! “L’enemic” que ens parla de la guerra i de la pau, de posar-nos a la pell dels altres; així doncs, hem estat pensant i parlant del que ens ha agradat i del final que aquesta història hagués pogut tenir...



Fins aviat!